Се отвори фудбалската академија на ФК „Вардар“

Марх, официјално доби покана да го проследи отворањето на новиот објект – фудбалската академија на ФК „Вардар“. Истиот е лоциран во непосредна близина градскиот стадион- Арена „Филип Втори“, а свечениот момент се случи вчера, недела, 15 мај 2016та година. Покрај присуството на пригодниот говор, ни беше овозможено да прошетаме и низ просториите на новиот објект.

На пригодбата, освен пуштањето во употреба на новата зграда, се постави камен темелник и на првиот фудбалски музеј во Македонија, посветен на Фк Вардар, со припратни содржини.

Академијата е проектирана од “Балкан Груп Констракшн”,  со површина од 1. 152м2 во кој се сместени шест соблекувални, простор за презентации, административен простор и други помошни простории.

Од посетата ви приложуваме фотогалерија, најавувајќи објава  со технички прилози и образложение за објектот од неговите автори, во најскоро време:

IMG_6024

IMG_6029

IMG_6030

IMG_6031

IMG_6073

IMG_6057

IMG_6074

IMG_6047

IMG_6062

IMG_6070

IMG_6058

IMG_6059

IMG_6044

IMG_6041

IMG_6053

IMG_6049

IMG_6076

IMG_6077

IMG_6081

20160515_140952

IMG_6095

20160515_141003

IMG_6080

20160515_140445

IMG_6096

IMG_6090

IMG_6089

IMG_6093

Фотографии: Борис Јурмовски, Филип Конески

Автор на статија: