Фотогалерија од изложбата на арх. студија при АФС / зимски семестар ’16

На 27 ми Јануари 2016, беше отворена изложбата на архитектонските студија при АФС – зимски семестар. На отворањето присуствуваше  раководниот тим, студентите и посетителите, додека свечениот говор го одржа деканот проф. Минас Бакалчев, истакнувајќи ја важноста од презентација на трудовите на идните архитекти.

На изложбата  е прикажана работата на  повеќе теми  низ модели и техничка презентација.

20160131_150436

20160131_150534

20160131_151044

20160131_144418_Pano

20160131_144326

20160131_144100

20160131_144034

20160131_144252

20160131_145519

20160131_145908

20160131_145958

20160131_144740

20160131_144732

20160131_145649

20160131_145800

20160131_145402

20160131_144632

20160131_143923

20160131_143802

20160131_144619

20160131_150444

20160131_151201

20160131_151122

20160131_151050

20160131_150635

УЧЕСНИЦИ на ИАС07:

Архитектонско студио 1 АС1                                              голема сала

Тема:

Педагошки тим: Митко Хаџи Пуља, Доминика Бошкова, Минас Бакалчев, Александар Радевски, Марија Мано-Велевска, Горан Мицковски, Бетим Зекири, Дејан Ивановски, Дарко Драгановски, Павел Вељаноски

 

Архитектонско студио 3 АС3                                              коридор

тема: Место за престој во природа

локација: Парк-шума Гази Баба

педагошки тим: Јован Ивановски, Доминика Бошкова, Огнен Марина, Бојан Каранаков, Ана Ивановска-Дескова, Горан Мицковски, Мери Батакоја, Ивана Топаловска, Павел Вељаноски, Борислав Трифуновски Николовски, Александра Саздов

 

Архитектонско студио 5/1 АС5/1                                       227

тема: Станбена кула + градски вили, живеење покрај река

локација: Кеј на река Вардар, Велес

педагошки тим: Минас Бакалчев, Саша Тасиќ, Александар Петановски, Гордан Петров, Викторија Богдановска

 

Архитектонско студио 5/2 АС5/2                                       228

тема: Институт за фолклор и народна архитектура во Галичник

локација: с. Галичник

педагошки тим: Анета Христова-Поповска, Михајло Зиновски, Мери Батакоја, Моника Новковиќ, Елена Тасевска, Владо Данаилов

 

Архитектонско студио 7/1 АС7/1                                       312

тема: Остров

локација: Охридско езеро

педагошки тим: Минас Бакалчев, Саша Тасиќ, Александар Петановски, Гордан Петров, Викторија Богдановска

 

Архитектонско студио 7/2 АС7/2                                       коридор северно крило

тема: Трансформација на напуштени железнички објекти во нов урбан пејсаж  – интернационална железничка станица Скопје

локација: Скопје

педагошки тим: Михајло Зиновски, Анета Христова-Поповска, Игор Медарски, Стефани Соларска

 

Архитектонско студио 7/3 АС7/3                                       115

тема: Винарија

локација: Околина на Скопје

педагошки тим: Александар Радевски, Горан Мицковски , Димитар Папастеревски, Виолета Ѓоргиевска, Марио Батковски

 

Интегративно студио                                                           214

тема: Просторно програмска трансформација на напуштени или недоволно искористени локации во Скопје

локација: Скопје

педагошки тим: Горан Мицковски, Александар Радевски, Јован Ивановски

 

Интегративно студио                                                           коридор јужно крило

тема: Седум јавори, примероци – Велес

локација: Велес

педагошки тим: Минас Бакалчев, Саша Тасиќ, Александар Петановски, Гордан Петров, Викторија Богдановска

 

Интегративно студио                                                           314

тема: Истражување на просторна и програмска синтакса во село Љубојно

локација: с. Љубојно

педагошки тим: Михајло Зиновски, Игор Медарски, Стефани Соларска, Игор Котларовски

 

Интегративно студио                                                           215

тема: Обрасци на раст: Микроград

локација: Скопје

педагошки тим: Слободан Велевски, Марија Мано-Велевска, Огнен Марина, Милка Докузова

 

Ф.К

Автор на статија: