Architectural photography – предавање на проф. Ѓорѓиев

Фотографијата е уметност, вештина и наука со која се создаваат долготрајни слики, мемории, уметнички дела. Со комбинирање на соодветни бои, зраци, светлини доаѓа до совршен спој и резултатот е неверојатен. Фотографијата наоѓа примена во секоја област. Како таква, таа игра голема улога во архитектурата.

Фотографијата во архитектурата се изведува на посебен начин, со примена на соодветни методи и начини кои нема да дозволат мешање на боите, преголема светлина и останати ситуации кои не се избегнуваат при фотографирање на објекти и моменти од областа на архитектурата.

Бидете дел од бесплатното предавање на тема „Architectural Photography“ кое ќе го одржи проф. Александар Ѓорѓиев на Градежен Факултет на 23.1.2018 (вторник) со почеток од 17:30 часот!

Пријавувањето за настанот е на следниов линк: https://goo.gl/forms/uAmc4PwD0voHHsBw2

Извор >>>