БИСТА, биенале на студентите по архитектура 2023 /фотогалерија/

Вчера во Музејот на современа уметност во Скопје, од 20 часот беше отворена  БИСТА – Биенале на студентите по архитектура,...

Генеративна Уметност: Инспирација или Имитација

„Генеративна Уметност: Инспирација или Имитација“ е проект на академскиот уметник Роберт Цветковски во соработка со архитектонското студио АРХИКС, кој истражува...

Отворено XX и XI Биенале на македонската архитектура

Вчера во 20 часот, во просториите на Мала Станица, се отвори  XX и XI биенале на македонската архитектура, каде се...

„Подемот и падот на Скопје“ – изложба на Државниот архив

  По повод 60-годишнината од катастрофалниот земјотрес во Скопје, минатата недела во Музејот на современата уметност е отворена дигиталната изложба...

СКОПЈЕ – ГРАДОТ ФЕНИКС

Во Музејот на Град Скопје е поставена изложбата „ Скопје - Градот Феникс“ по повод 60 годишнината од земјотресот. Истата...

Изложба „БЕТОНСКО СКОПЈЕ“

По повод 60 годишнината од катастрофалниот земјотрес што го погоди Скопје, на 26ти јули 2023 година, во Галерија 2 при...

Срце куќа најширока (мотиви од нашите села) – изложба на цртежи од Панде Петровски

Вечерва во 20 часот во просториите на Културно информативниот центар во Скопје се отвора изложбата “Срце куќа најширока (мотиви од...

Примена на Еко системи во современиот архитектонски простор – изложба на Факултетот за Архитектура при МИТ Универзитет – Скопје

На ден 19.06.2023 година (понеделник) во галеријата КО-РА (Дом на градежниците, Скопје) се отвори годишната изложба на студентски проекти на...

Студентска изложба во најава „Примена на Еко системи во современиот архитектонски простор’

Факултетот за архитектура при МИТ Универзитетот ја најавува студентската изложба „Примена на еко системи во современиот архитектонски простор“, која ќе...

Архитектонска изложба „Стоковните куќи во Македонија – Феномен и развој “

На 11 мај, во 13 часот во Музеј на Град Кратово. ќе се отвори архитектонска изложба на студентски проекти од...