Македонска православна црква во Загреб (Св. Злата Мегленска)

Автор: Зоран Бошевски, Борис Флолиќ, Жељко Голубиќ Фирма: Studio BF Локација: Нова цеста, Загреб, Хрватска Инвеститор: Македонска православна црковна општина...

Автобуска станица Скопје/ Балкан Консалтинг 2003

АВТОБУСКА СТАНИЦА ВО КОМПЛЕКСОТ НА ТРАНСПОРТЕН ЦЕНТАР - СКОПЈЕ Инвеститор : ГРАД СКОПЈЕ Година на проектирање : 2003 - 2004...

Турски театар – Скопје / Виктор Михајлов и Александар Наумчески

Инвеститор: Национална установа Турски театар Автори: Виктор Михајлов и Александар Наумчески Главен проект: Македонија проект Година на проектирање: 2008/09 Извор:...

Станбенa куќа „R“/ Дубровски Филип, Лилјана, Глигор

Локација: Водно, Скопје Автор: м-р Дубровски Филип д.и.а. Kонсултант: Дубровска Лилјана д.и.а. Соработник: Дубровски Глигор д.и.а. Извор: AAM

Реновирање на куќа од 60тите во Скопје / Тим автори 2014

Локација: општина Чаир, Скопје Автори: Бетим Зеќири, Бекир Адеми, Амине Адеми Конструкција: Денис ......, Миле Партиков Година: 2014 Изведба: Ќамис-инг,...

Главен проект за плоштад „Македонија“ / Балкан Консалтинг 2003

носечката фотографија на објавата е позајмена од македонските блогови ПАРТЕРНО УРЕДУВАЊЕ НА ПЛОШТАД “ МАКЕДОНИЈА ” Инвеститор : ГРАД -...

Конкурсен труд за училиште во Капиштец / Студио 2000

Локација:Капиштец Година: 2013/14 Фирма: Студио 2000 Автори: Гулевски Мартин, Гулеска Ољга, Филиповска Билјана, филиповска Ерина, Ѓорѓевиќ Петар 3Д модел: Ивковски...

Победничкиот проект на конкурсот на ARCHMEDIUM за Охрид

Автори: Greta Caterina Malavolti, Katarzyna Pawlik, Marta Iole Procaccio & Matteo Rapini Година: 2015 Локација: Билјанини извори, Охрид Извор: archmedium.com...

Деловен објект-Визбегово / Мишо Арсов 2006

Автор: Мишо Арсов Соработник: Игор Димов Инвеститор: Јнкуловски Благоја Иведувач: ИГ-РИ Инженеринг Локација: Визбегово-Скопје Проектирање: 2002 Изведување: 2006  

„Vel city ” – Велес/ Студио Каламар 2015

Локација: Велес Автори: студио Каламар ( Словенија) Година на проектирање: 2015 Извор: velcity.mk ПРОЕКТ "VEL CITY", НОВА ДИНАМИКА НА ГРАДОТ...