Факултет за Информатички науки и Компјутерско инж. / Taktik 2014

Автори: тимот на Тактик Локација: Скопје Соработници: Горјан Венов, Мартина Петковска, Тоше Андонов Година: 2014 Извор:  taktik.mk Универзитетскиот комплекс Св. Кирил и...

Центар на Тетово / Bland, Brown + Cole Architects 2011

Локација: центар на Тетово Автори: Bland, Brown + Cole Architects: Cambridge Architects. Година: 2011 Извор:  www.bbcarchitects.co.uk Како што вели официјалната...

Семејна куќа во Штип / Платформа 2012-13

Автори: Елена Икономов, Емил Јегени, Веле Богоевски, Јасна Милојковиќ Соработник: Бојан Тасев Фирма: Платформа Инвеститор: Фам. Зенделов Локација: Штип Година:...

Соње Трис / Aлександар Петров 2015

Три предлози за резиденцијален објект Локација: општина Сопиште / Скопско Година: 2015 Автор: Aлександар Петров Соработник: Иван Петрович Фирма: apet.it...

Мал базен во Охрид / конкурсен труд – СТОКУЌА

Автор : Јелена Андловиц Фирма: СТОКУЌА ДООЕЛ Година: Локација: Билјанини извори -Охрид Локацијата на објектот е во непосредна близина на...

Македонска филхармонија / Виктор Михајлов 2007(идејно решение)

Автор на идејно решение: Виктор Михајлов Гoдина: 2007 Основен проект: Македонија проект Изведба: во тек Локација: центар на Скопје (...

Станбена куќа Св. Петка / Радиус архитекти

Автори: Мартин Пановски, Александар Научевски, Јана Гугулевска Ѓорѓевиќ, Душица Диновска Соработници: Тијана Каевска Контакт: www.radius.mk Фирма: Радиус архитекти Инвеститор: приватен...

13 начини на гледање на градот / Повеќе автори

Куратор: Даниел Серафимовски Асистент: Оливер Илиевски Отворање на изложбата: среда, 24 Јуни 8:30 часот Времетраење на изложбата: 24 Јуни -...

Регионален центар за одржлив развој / Иванов инженеринг 2012

Автори: Сашко Иванов, Натали Ташевска Гулевска, Михаил Димитровски, Славчо Димовски, Павле Христов Фирма: Иванов инженеринг-Битола Инвеститор: Универзитет на Југоисточна Европа-Тетово...

„Куќа на фудбалот” ФФМ / МЕГАРОН

Автори: Предраг Андонов, Бујар Муча, Невенка Манчева Соработници:  Ивана Миронска-Рајчевска, Александар Анастасовски Фирма: Мегарон Инженеринг ДОО Скопје Инвеститор: Фудбалска федерација...