Транспортен центар – Куманово / Медарски

Дислокација на постоечка железничка и автобуска станица во Куманово и нивно интегрирање во транспортен центар со пратечки содржини Автор: Игор...

Дооформување на блок со културни и образовни содржини/ Соларска

Магистерски труд / Архитектонски факултет Скопје  Автор: Стефани Соларска  Ментор: Доц. д-р Михајло Зиноски  Тема: „ТРАНСФОРМАТИВНИ ТИПОЛОГИИ“ истражување на архитектонски...

Атеље за креативен творец / Петрова и Илиов

Студенти/автори на проектот: Дени Илиов и Марија Петрова Архитектонско студио 4 – Архитектонски факултет, Скопје Под менторство на: Доминика Бошкова и Борислав Николовски...

Спортско- рекреативен центар во Струмица / Дончева

Универзитет Американ Колеџ Скопје / магистерски труд Автор: Маја Дончева Тема: „Архитектонските и социјалните вредности на спортско-рекреативните центри во градовите...

Специјална болница за белодробни заболувања/ Николиќ и Чаусидис

Архитектонско студио 8/2 Автори: Матеја Николиќ и Ноеми Чаусидис Педагошки тим: Доц. Д-р Михајло Зиноски, Проф. Д-р Анета Христова-Поповска, Игор Медарски и...

Студентски дом – Берлин / Валбона и Догазанска

Архитектонско студио 8/1 Автори: Фејза Валбона и Бранкица Догазанска Педагошки тим: Проф. д-р Минас Бакалчев, Доц. д-р Саша Тасиќ, Викторија...

Ботаничка градина/ Иваноска и Атанасоска

Локација: Кеј на Вардар Автори /Студенти: Ана Иваноска, Јулија Атанасоска Година: 2016 Ментори: проф. др. Александар Радевски, асс. др. Горан...

Ателје за моден креатор / Османли и Ајруш

Студенти/автори на проектот: Вероника Османли и Филис Ајруш Архитектонско студио 4 - Архитектонски факултет, Скопје Под менторство на: Александра Саздов...

Фотогалерија / Изложба на архитектонски студија – АФС 2015/2016

Марх е првата страна во македонскиот интернет етер, која гласно се залагаше за промоција на студентските трудови и им даде...

Студентски дом / хибридно домување во Берлин

Архитектонско студио 8/1 Автори: Ирина Цоневска, Марија Гелмановска, Александар Кочовски, Лилјана Јанкова Педагошки тим: Проф. д-р Минас Бакалчев, Доц. д-р...