Документарец за Душан Грабријан и неговите истражувања за македонската куќа

Македонската Радио и Телевизија во соработка со Словенечката Радио и Телевија во 1996 -97 година имаат изработено документарен филм  за животот и делото на словенечкиот архитект, вљубеник во македонската традиционална архитектура, Душан Грабријан.

Во повеќе наврати сме објавувале за неговите книги, а неодамна имавме изложба во Скопје посветена нему, каде можеа истите да се погледнат.

Покрај книгите беше презентиран и документарниот филм, кој денес го споделуваме со пошироката публика :