Документарен филм за Матка

Денес ви претставуваме уште еден документарец од Архивата на Македонската радио телевизија.

Филмот го опишува целиот регион на Матка, каде покрај природните богатства има и низа културни споменици. Тие ги покриваат манастирот Св. Богородица, црквата Св. Андреја, средновековна црква Св. Троица, црква Св. Спас, манастир Св. Никола Шишевски.

 

Филмот е достапен на вебсајтот на Македонската радио телевизија:

Матка – Патеписна репортажа 1

Матка – Патеписна репортажа 2