Фотогалерија од птичја перспектива – дел II / Михајлов

Автор: Филип Михајлов

Период на фотографирање:  2018 – 2020

Локацијии: Водно, Маврово, Прилеп, Охрид и др

 

Ви го претставуваме вториот дел од фотогалеријата на слики од дрон на Филип Михајлов. Денес летаме надвор од главниот град и го набљудуваме остатокот од Македонија. Тука, авторот успева да го долови разновидниот сооднос помеѓу вештачкото и природното: патишта и езера, тврдини и ридови, населби и котлини…

Погледнете го првиот дел од истоимената фотогалерија на следниот линк.

 

 

 

Езеро Глобочица

 

 

Црква „Св. Никола Летен“, Маврово

 

 

 

Црква „Св. Никола Летен“, Маврово

 

 

 

Самуилова тврдина, Охрид

 

 

 

 

Охрид

 

 

 

Прилеп и Маркови Кули

 

 

 

Детско одморалиште, Водно

 

 

 

 

Детско одморалиште, Водно

 

 

 

 

 

 

 

Милениумски крст, Водно

 

 

 

Маркова Кула и Скопје / Езерото Матка и Љуботен 

 

 

 

Маврови Анови