Искра Јанковска Михајловска за Студио 10

На вчерашната емисија „Студио 10“ на Тв24 гостуваше арх. Искра Јанковска Михајловска, на кое ги презентира свoите ставови во поглед на убранизмот и лошите практики кои се спроведуваат низ годините.

Преголемите височини на објектите, руралното однесување на граѓаните и очекувањата за своите парцели, навиките на општеството, проблемот со паркинзите и ширењето на Скопје, се дел од изнесените гледишта.

Бидејќи делиме исти ставови на овие теми, и често говориме за овие проблеми го споделуваме ова гостување на арх. Искра >>>

Извор: Тв24