Од предавањето на Jurgen Patzaak-Poor / фотогалерија

Фотографии: Васе Аманито

Во средата, на 21 март, во 19.00 часот, во амфитеатарот на Архитектонскиот Факултет- Скопје при УКИМ , свое предавање одржи архитектот и професор Jurgen Patzaak-Poor од Берлинското архитектонско биро BARarhitekten.

Архитектонската група БАР (База за архитектура и истражување) е основана во 1992 година од Антје Бухолц, Џек Барнет-Стјуарт, Мајкл фон Матушка и Јирген Патзак. Како тим сoставен од луѓе со различни емпатии и особености, БАР истото го користи како предност во  истражувањето и практикувањето архитектура.Повеќе за студиото на посочениот линк, додека од предавањето во Скопје Ви носиме фотогалерија: