„Less is more” / Творница 2013

 

Автори:  Творница ( Никола Војнов, Хари Дудески и Александар Дудески )

Година: 2013

Концепт за модуларна столица. “Less is more” кит за столица составен од две дрвени рамки и памучно јаже кој се спојува во повеќе варијанти. Дизајн од работилницата за мебел организирана од Public Room. Со оваа столица, Творница се претстави на Skopje Design Week 2013.

1272199_229533573870069_1575494984_o

859671_229536940536399_902403349_o

1262727_231069867049773_455825196_o

10629819_354618324694926_5425329546558450310_n

Автор на статија: