Најавена е летната школа на Архитектонски Факултет – Скопје

Архитектонскиот факултет Скопје при УКИМ ја најавува меѓународната летна школа за архитектура, сесија 2024, која ќе се оддржи од 29 јуни до 6 јули во Лазарополе.

Темата за оваа година е „Temporary Public Structures“ под водство на професорот Саша Беговиќ. Најавени се повеќе гости од меѓународната сцена.

За повеќе информации следете ја страната на АФС