Ралев за Слободен Печат. Мк : Погром на архитектурата во Македонија, чувари на јавниот интерес треба да бидат планерите

На 26ти октомври, новоизбраниот претседател на Асоцијацијата на архитекти на Македонија,  архитект Мишко Ралев, гостуваше во Утринскиот рифинг на  Слободен Печат.Мк .

Главните теми на разговорот се секако неизбежното „наследство“ од проектот Скопје 2014,  плановите за Расадник и Треска, законите и останатите сродни проблематики со професијата и развојот на главниот град.

Целото видео погледнете го тука >>>