Предавање „Реконструкција на римскиот театар во Пула“

Предавање „Реконструкција на римскиот театар во Пула“
четврток 6-ти април 2023 во 12:00 часот
онлајн преку платформата MS Teams
линк до предавањето  > > >

Архитект Емил Јурцан дипломирал на Архитектонскиот факултет во Љубљана (Словенија). Тој е е активен во бројни професионални улоги: ко-основач на инженерската задруга „Пракса“, член на „Пулска Група“, претседател на Асоцијацијата на Хрватската архитектонска асоцијација (2017 – 2019) и заедно со Лука Сканси е ко-уредник на „Добролет“, едиција за архитектонска теорија. Неговата работа главно се состои од проекти за реконструкција на историски објекти низ Хрватска. Во моментов го работи својот докторат на Архитектонскиот факултет на Универзитетот во Љубљана (Словенија) и е вонреден предавач на Урбанистички студии на Универзитетот во Риека (Хрватска).