„Револт“/ Сидовски

Година: 1977

Автор: Стефан Сидовски

Денес одбележуваме 55 години од катастрофалниот земјотрес во 1963тата година, или 55 години Ново Скопје. Во контекст на обновата на градот, денес ви го презентираме аматерскиот филм на Стефан Сидовски „Револт“, во кој можат да се забележат кадри од новите симболи на Скопје, тогаш новите објекти на Македонската опера и балет,  Градскиот Ѕид, објектот на Осигурување Македонија, итн .