Здравствен дом во Подгорица / Архитектура Нова

Meѓународен конкурс за идејно архитектонско решение на објектот Здравствен Дом во CIty Kvart, Подгорица Распишувач: Министерство за просторно планирање, урбанизам...

Трето место за АРХИТЕКТУРАНОВА на меѓународниот конкурс за Здравствен дом во Подгорица

Македонските тимови продолжуваат да нижат успеси на меѓународните конкурси. Овој пат македонското студио АРХИТЕКТУРАНОВА го освои третото место на конкурсот...

Урбано раскажување: Пракси на пишување и цртање архитектура

(Urban Storytelling: Writing and Drawing Practices in Architecture)   Archi | Contempaltives е платформа за експериментални форми на учење архитектура,...

Мостови на слободното време – Преобмислување на празнините меѓу планината и градот

Автори:  Марија Димитриевска, Викторија Богданова, Даница Спасевска, Милка Докузова и Христијан Ивановски. Година:  2019 Локација:  Кичево Награда:  2 место  ...