Комеморација за Томиќ, Колев, Димитров, Константиновски, Раѓеновиќ, Митровиќ

Почитувани колеги, Изминативе неколку години изгубивме многу ценети колеги од Архитектонската Академијата при Асоцијацијата на архитекти на Македонија, колегите: МимозаНесторова...

Најавена комеморација за проф. Владимир Георгиевски

Почитувани, Ве известуваме дека на ден 25.5.2017 година, по тешко боледување, почина нашиот ценет професор, м-р Владимир Георгиевски. Посмртните останки...

Комеморативна седница во чест на архитект Славко Брезоски

Вчера, 10.03.2017 во амфитеатарот при АФС се одржа комеморативна седница во чест на големото име на македонската архитектонска сцена, Славко...