Најавена е регионална средба на архитекти и инженери во Прилеп

Регионалната средба е дел од планираните активности на КОАИ со цел приближување до членството и презентирање на донесените акти Тарифникот...

ПОВИК ЗА НОМИНАЦИИ ЗА НАГРАДАТА „БОРИС ЧИПАН“

До членовите на Комората на овластени архитекти и инженери, Комората на овластени архитекти и овластени инженери, традиционално, од 2013 година...

Предавање на Дејвид Кусума Претседател на Светската дизајн организација

Комората на овластени архитекти и инженери ја пренесува официјална покана за учество на престижен настан кој е предвиден да се...

Овозможено online следење на обуката за примена на Ценовникот за висината на минималиот надомест на инженерски услуги

Комората на овластени архитекти и инженери, Ве известува дека сите оние членови  кои не успеаа да се регистрираат за физичко присуство...

Во сабота најавена е регионална средба на архитекти и инженери во Штип

Комората на овластени архитекти и овластени инженери има чест да Ве покани на Регионална средба на архитекти и инженери, која...

КОАИ со анкета за Ценовникот за инженерски услуги за високоградба

Во рамки на своите активности, Комората на овластени архитекти и овластени инженери (КОАИ), Одделението на архитекти изработи Анкета, со цел...

Регионална средба на архитекти и планери во Тетово

Во организација на Комората на овластени архитекти и овластени инженери беше одржана Регионална средба на архитекти и планери во Тетово на 23.06.2023 година во...

Манипулации од страна на кандидатите за стекнување на овластувања – Известување на КОАИ

Комисиите за издавање на овластувања при КОАИ се соочуваат со голем број на манипулации од страна на кандидатите за стекнување...

Се оддржа годишната средба на архитектите и планерите во Битола

Вчера, на 23ти декември во Офицерскиот Дом во Битола, се оддржа годишната средба на архитектите и планерите, организирана од Комората...

РАЗГОВОР СО КРИСТИНКА РАДЕВСКИ, претседател на КОАИ

Оваа година Комората на овластени архитекти и инженери, прославува 15 години од своето формирање. Веќе одминува втората година од новото...