РАЗГОВОР СО ТАТЈАНА DE GROOD – ТРАЈКОВСКА

Во име на МАРХ Македонска архитектура разговорот го води Филип Конески >>>   Татјана најпрво да Ве поздравиме во име...

Почина архитект Петар Муличкоски

Денес не напушти уште еден од великаните на македонската архитектура, утрово почина архитект Петар Муличкоски на 93 годишна возраст. Слава...

Ристо Шеќерински / 1927 – 2016

Ристо Шеќерински е роден во Штип во 1927 година, а починал на 05.08.2016 година,  во Штудгарт, Германија. Дипломирал на Архитектонски...

Александар Смилевски / 1939 –

Извор: „25 години награда за животно дело - Андреја Дамјанов“ Фото: сопствена архива, Порта 3, Google maps street view Александар...

Благоја Мицевски – Бајо (1931-2002)

[su_divider top="no" size="2"] Во развојот на современата македонска архитектура, творештвото на архитектот Благоја Мицевски – Бајо, остави длабоки неизбришливи траги...

Архитект ПЕТАР МУЛИЧКОСКИ 1929 – 2022

Извор: Архитектурата на почвата на Македонија, од средината на XIX до крајот на ХХ век - Книга 14 , МАНУ,...