Скопје Креатива 2017 / Фотогалерија

Од 4 мај до 6 мај, во просториите на Младинскиот Културен Центар во Скопје, ќе се одржи Скопје Креатива 2017!...

Предавање на Винко Пенезик

Визитинг професорот при UACS, архитектот Винко Пенезик од бирото Penezik & Rogina од Загреб, во четврток 06.04.2017 на Архитектонски факултет...

Предавање: Рефлексија на работното искуство на Ивана Ангелова со Al Borde Arquitectos од Кито, Еквадор

Утре, Среда, 5ти Април во амфитеатарот на архитектонски факултет ќе одржи кратка презентација архитект Ивана Ангелова. Таа ке го пренесе...

„ГРАДОВИ ЗА ЛУЃЕ“ – предавање на ЈАН ГЕЛ

Денес во Скопје, имаме можност да го чуеме Јан Гел на две одделни предавања. Првото е наменето за студентите на...

On Process – Предавање и разговор со Митеш Диксит (DOMAIN OFFICE)

Датум: Петок, 09.12.2016 Време: 12:00 часот Место: Архитектонски Факултет – Скопје, Универзитет “Св. Кирил и Методиј” Амфитеатар на Архитектонски Факултет...

Моментум – предавање на архитект Simon Hartmann (HHF Architects)

Во организација на Факултетот за архитектура и дизајн при Универзитет Американ колеџ Скопје, архитект Симон Хартман, еден од тројцата партнери...

Предавање за современата уметност – Узуновски

Денес во 17:00 часот е најавено предавање на македонскиот уметник, Никола Узуновски. Истото е посветено на современите уметнички текови, а...