Повикот за партиципанти 2024 / ЕАСА MK (EUROPEAN ARCHITECTURE STUDENTS ASSEMBLY)

Во прилог ви го пренесуваме повикот од ЕАСА Македонија за настанот кој ќе се одржи во Шпанија. За истиот можете...

Создаваме град, градиме иднина!

Меѓународното Здружение на граѓани Културно Ехо Скопје, ќе реализира културно-едукативен настан во КСП Центар Јадро во среда   (12.19.2022) во 20:00 часот. Тема на проектот „Создаваме град,...

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА РАБОТИЛНИЦА: Пасош на Скопје 2022

Е.Д.Е.Н. во соработка со Охрид SOS организира работилница за изработка на пилот проект за пасош на Скопје. Учесниците ќе имаат прилика да...

„Создаваме град, градиме иднина“

Место: Кинотека на Македонија Дата: 18.09.2022 Време: 20 часот   Проектот „Создаваме град, градиме иднина!“ има за цел да ја...

Се одржа прватa работилница за планирање на локалитетот на поранешната фабрика Алумина

Во салата за состаноци во Општина Карпош, претставниците од планерската куќа ТАЈФА Архитекти, на 19ти април, ја одржаа првата работилница...

ТАЈФА Архитекти и Општина Карпош организираат работилница за Алумина

Планерската куќа ТАЈФА Архитекти ДООЕЛ и Општина Карпош организираат работилница со цел прибирање на податоци и информации кои ќе послужат...

Повик за патувачка академија „ SEE TOGETHER “

Техничкиот универзитет од Берлин организира работилница ( академија ) под слоганот „SEE together“  во Скопје и Приштина. Истата ќе се...

Нов ГУП за зелено и хумано Скопје

ЗЕЛЕН ХУМАН ГРАД организира дводневна работилница на 17 и 18 јануари во времетраење од 17:00 до 20:00 часот во салата...

Повик за учество на работилница за јавни простори и улогата на жителите и општините во нивното планирање, одржување и трансформација

Здружение КАЖИ КОГА Центар за инклузивен развој Скопје (КАЖИ КОГА) во рамки на проектот „Наш град“, поддржан од Амбасадата на...

Архипоезија – Креативно-едукативна работилница за средношколци и средношколки

  „Скопска архитектура што инспирира поезија“ е независен проект на поетесата и слемерка Елена Пренџова и архитектот Јане Стојаноски кој...