Фотографиите за Модернистичката мапа на Скопје низ светските медиуми

После изложбата во њујоршката „МОМА“ насловена како „Кон бетонска утопија: Архитектурата во Југославија 1948-1980“, модернистичкото наследство на Скопје повторно се актуелизира во очите на светските медиуми. Деновиве ја најавивме Модернистичката мапа на Скопје, за чии потреби Васе Аманито ги изработи одличните фотографии. Истите ги забележа и светски познатиот „The Guardian“, од кои сподели фотогалерија >>>