Изложба: ТВРДИНАТА како Tabula Scripta

Почитувани,

Со особена  чест Ве покануваме на отворањето на  изложбата по повод

Денот на пролетта и Деновите на екологијата која е од ангажиран карактер и оваа година е насловена „Нашата визија за Алетрнативни живеалишта во хармонија со природата“

ГАЛЕРИЈА „КО-РА“ 

21 март 2023 ,(вторник) 19.30 

Ј.У. Дом на култура „Кочо Рацин“ -Скопје

улица Димитрие Чуповски 20а, наспроти Гимназија Ј.Б Тито во Центар

 

Во склоп на  традиционалната изложба по повод Денот на пролетта и Деновите на екологијата во организација на Домот на културата „Кочо Рацин“ – Скопје ќе биде отворена и изложбата   ТВРДИНАТА како Tabula Scripta. На неа ќе биде изложена работата на студентите од Интегративното студио 9.1 при Архитектонскиот факултет – УКИМ.

 

Педагошки тим: Минас Бакалчев, Саша Тасиќ, Димитар Папастеревски, Александар Петановски, Марија Петрова, Тамара Павлеска

Автори: Теодора Стеваноска, Еда Чако, Кристијан Ристовски, Милена Богданоска, Ирена Парчеклиева, Сениха Халил, Андон Стојков.

 

 

 

Линк до настанот >>>