Универзална сала во пламен!

Гори Универзалнатата сала во Скопје, која во моментов е во процес на реконструкција. Пожарникарните единици се веќе на терен а надлежните служби ја расчистуваат околината. Булеварот Партизански Одреди е делумно затворен во правец кон Центар. Причините за пожарот се сѐ уште непознати.

фото: Борис Јурмовски

 

Универзална Сала – Скопје / фотогалерија – дел I

Универзална Сала – Скопје / фотогалерија – дел II

Универзална Сала како потенцијална жртва на изгубениот градски идентитет