„Види Вака“ за МАКЕДОНИУМОТ

По повод втори август – Денот на Републиката, редакцијата на „Види Вака“ издаде видео кое ги покрива клучните факти за големото архитектонско дело на Јордан Грабулоски и Искра Грабулоска. Дополнително, видеото содржи фотографии од неговата изградба, оригинална и денешна состојба. Погледнете го материјалот во продолжение.

„Македониумот најверојатно е најпрепознатливиот македонски споменик. Споменикот ја означува непокорноста, борбата и вечната стремеж на македонскиот народ за слобода и самостојна држава. Честит празник!“

Македониум

Македониумот најверојатно е најпрепознатливиот македонски споменик. Споменикот ја означува непокорноста, борбата и вечната стремеж на македонскиот народ за слобода и самостојна држава. Честит празник!

Публикувахте от Види Вака в Четвъртък, 1 август 2019 г.

 

Материјалот е превземен од официјалната фејсбук страна на Види Вака