Кастелот над Пчиња / Видео

Со кастелот над Пчиња веќе ве запознавме преку нашата објава во соработка со Википедија -слободната енциклопедија, но денес наидовме на едно одлично видео, сработено од Александар Колов, кое сакаме да го споделиме со вам.

Видеото снимено со дрон, одлично ја  доловува  релјефната конфигурација на теренот, позицијата на кастелот и целосниот амбиент на синергијата помеѓу природата и човековата интервенција. Уживајте:

Доколку сакате да разгледате повеќе од авторот, посетете го неговиот  YouTube канал>>>

Ф.К