Најавени почетоците на нови објекти од Ск 2014

Изминатава недела се најавија и почетоците на новите објекти од Ск 2014, за кои беше само прашање на време кога ќе стартуваат:

-новиот споменик на Мајка Тереза,

-новата зграда на НБРМ,

-шпанските скали и хотел на плоштад „Македонија„

Шпански скали на плоштад

Сите овие објекти се поврзани со катастрофални урбанистички решенија, сомнително високи суми, нефункционалност и лоша естетика.

Споменикот ќе се гради на улица, шпанските скали на плоштад, НБРМ во парковското зеленило и единствениот агол од кој можеше да се забележи МОБ.

Продолжува деградирањето на центарот, уништувањето на јавните површини и трошењето на финансиите во сомнителни проекти.

C:Usersdamjan.cingarski.OPSTINACENTARDocumentsod mailINPUMA

Автор на статија: