Мастер-класа „Историска архитектура“

Фотографии: Антон Акимов

Во рамки на Циклусот на културни и едукативни настани „Руска недела во Скопје“ (25 – 30 ноември), ќе се одржи Мастер-класа „Историската архитектура: реставрација и адаптација за модерната употреба”.

Како пример ќе биде претставен проектот на реставрација на Работилницата на уметникот Пјотр Кончаловски).

 

Лектор – Маргарита Басалаева, виш научен соработник во Музејот на М. Булгаков.

Место: Рускиот центар при УКиМ (бул. „Митрополит Теодосиј Гологанов“, бр. 28, кат 3).
Време: 26 ноември во 18:00
Влезот е слободен.
Ќе биде обезбеден превод на македонски јазик.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Повеќе информации на : Мастер-класа „Историска архитектура“