Фотогалерија од изминатиот викенд во Скопје

Изминатиов викенд како што ве информиравме имавме вонреден викенд со настани во Скопје. Во градот се случуваа 4 фестивали истовремено, пропратени со креативни активности, изложби, перформанси, музичка програма и работилници. Во истите, земаа активно учество и архитекти, како и студенти на архитектонските факултети.

Ви пренесуваме дел од атмосферата низ фотогалерија:

Paratissima Skopje

(фото: Борис Јурмовски)

IMG_6575

IMG_6573

IMG_6562

IMG_6564

IMG_6574

IMG_6570

IMG_6571

IMG_6568

IMG_6559

IMG_6561

IMG_6560

IMG_6578

IMG_6580

IMG_6579

Скопје Креатива

(фото: Љубен Трајаноски)

1

Gernika -studenti na AFS 2

3

9

2

10

3a

Скопје Street фестивал

(фото: Борис Јурмовски)

IMG_6542

IMG_6548

IMG_6545

IMG_6546

IMG_6544

IMG_6547

од официјалната страна на фестивалот:

13428541_1197121890332153_6912307104471376129_n

13407112_1197124373665238_1193658171259315499_n

13412938_1197124080331934_5635626565975760061_n

 

Ф.К

Автор на статија: