“Ничија земја” / МСУ 17 Јануари

Најавена е изложба на проектот " Ничија земја" на студиото Stone Design, кој беше национален претставник на 15-то Венециско биенале...

„Perspective“ – изложба на фотографии / Верица Славковска

Овој викенд, во петок 16.12 со почеток од 20.30 часот, ќе биде поставена самостојна изложба на Верица Славковска во Социјален...

СКОПЈЕ МОДЕЛИ НА ГРАД / Марина и Каранаков

Автори: Огнен Марина, Бојан Каранаков Соработници: Александар Радевски, Ерина Филиповска, Стојанче Гоцков, Марио Батковски, Евгенија Поповска, Дарко Драгановски Архитектонски факултет...

Skopje Design Week 2016

Скопската недела на дизајнот, 6 та година по ред се организира од страна на „Јавна соба“. Настанот придонесува кон освестувањето...

КАЛЕ – културна тврдина

На 7-ми и 8-ми Октомври се оддржа еден од поважните настани во доменот на архитектурата кој го поттикна прашањето на...

Фотогалерија „Херои за еден ден“ / 27.06.2016 – МОБ

Вчера со почеток во 20:00 часот свечено се отвори изложбата „Херои за еден ден, Навраќање кон три урбани артефакти на...

Фотогалерија / Изложба на архитектонски студија – АФС 2015/2016

Марх е првата страна во македонскиот интернет етер, која гласно се залагаше за промоција на студентските трудови и им даде...

Фотогалерија од изминатиот викенд во Скопје

Изминатиов викенд како што ве информиравме имавме вонреден викенд со настани во Скопје. Во градот се случуваа 4 фестивали истовремено,...