„ИМАГИНАРЕН ГРАД“ – изложба на фотографии на Наумчески

Време на одржување: 19 мај 2016, четврток во 20.00 часот Место на одржување: Јавна Соба (Public Room) ул.50 Дивизија бр.22,...

Повторно изложување на „Варшавските тигри“ во Скопје

Одличната изложба и монографија издадена  за „Варшавските тигри“ и нивното дело Музеј на современа уметност во Скопје, повторно ќе имаме...

Како помина отварањето на изложбата „40 години Траги во просторот“

На 10ти февруари  во Музејот на Град Скопје, се одржа отварањето на изложбата „40 години Траги во просторот“ посветена на...

Фотогалерија од изложбата на арх. студија при АФС / зимски семестар ’16

На 27 ми Јануари 2016, беше отворена изложбата на архитектонските студија при АФС - зимски семестар. На отворањето присуствуваше  раководниот...

„Барајќи го невозможното” / изложба на Никола Узуновски

Извор: www.facebook.com/seriousinterestsagency На 15 декември 2015 година, во галеријата СИА во Скопје, беше отворена изложбата „Барајќи го невозможното” на Никола...

Findings / Наоди

Куратори: Јован Ивановски, Владимир Десков, Ана Ивановска Дескова, Бојан Каранаков, Огнен Марина, Горан Мицковски и Александар Радевски. Отворање на изложбата:...

Гоце Аџи-Митревски / Цртежи

Куратор: Јован Ивановски, Владимир Десков Отворање на изложбата: среда, 24 Декември 12:00 часот Времетраење на изложбата: 24 декември – Локација: ...

Големата годишна награда за архитектура 2015 / фотогалерија

23.12.2015 Среда, 20:00 часот, Музеј на Град Скопје фото: Борис Јурмовски Добитници на едно од најзначајните признанија за архитектура во...

Изложба на современата полска архитектура 27 октомври 2015

POLSKA. ARCHITECTURE/ ПОЛСКА. АРХИТЕКТУРА изложба на современата полска архитектура Место: Архитектонски факултет, УКИМ, Бул. Партизански одреди 24, Скопје Отворање: Вторник,...

13 начини на гледање на градот / Повеќе автори

Куратор: Даниел Серафимовски Асистент: Оливер Илиевски Отворање на изложбата: среда, 24 Јуни 8:30 часот Времетраење на изложбата: 24 Јуни -...