Фотогалерија од изминатиот викенд во Скопје

Изминатиов викенд како што ве информиравме имавме вонреден викенд со настани во Скопје. Во градот се случуваа 4 фестивали истовремено,...

Годишна изложба на студентите при UACS 2015/16 – фотогалерија

Вчера во 20:00 часот, се отвори годишната изложба на Факултет за архитектура и дизајн на UACS(ГИФАД-2016). Овој настан се случува...

„Скопје – Невидлив урбанизам“ – изложба на тимот на МАРХ

Место на изложување: Галерија САС , Парк на франкофонија, Скопје Дата: 21 мај - 31 мај, 2016 Наслов: Скопје -...

Проектот „Ничија земја“ на Биеналето на архитектурата во Венеција

Во историскиот воен локалитет „Арсенале“вчера свечено беше отворен македонскиот павилјон во рамките на 15. издание на најпрестижниот светски настан од...

Фотогалерија „Навраќање на постземјотресната обнова на Скопје“

Вчера имавме особена чест, да присуствуваме на настанот „Навраќање на постземјотресната обнова на Скопје“  кој беше составен од два дела,...

Фотогалерија: „Рециклиран град“

16:00 – 16:30 Б. КРЦКОВСКА – ИЗЛОЖБА „ЕВОКАТИВНИ СЛОЕВИ“ – МУЗЕЈ НА ГРАД СКОПЈЕ 16:30 – 17:00 АРХИПУНКТ – Н....

Од отворањето на изложбата „ИМАГИНАРЕН ГРАД“ / А. Наумчевски

Вчера присуствувавме на уште едно случување, во склоп на Бимас 2016. Тоа е отворањето на изложбата „Имагинарен град“ од архитектот...

Денес се отвара 18 – тото Биенале на македонската архитектура

БИМАС 2016 – РЕЦИКЛИРАНА АРХИТЕКТУРА Музеј на град Скопје 20 часот Извор: AAM Жал ми е за зградите кои секојдневно...