Станбени кули ГТЦ / Серафимовски 1952

Локација: Кеј 13-ти Ноември Автор: Александар Серафимовски Година на проектирање: 1952 Изведба: 1959 Извор: 100 години модерна/ Михаил Токарев, Архив...

Градски ѕид, Станбени блокови и кули – Скопје / 1968 год.

Извор : “СКОПЈЕ ЦЕНТАР - ГРАДСКИ ЅИД, Станбени блокови и кули” Завод за станбено-комунално стопанисување на град Скопје, 1968 Материјалот го...

“Три проекти за иднината на градот Охрид” / Чипан и Јанкоски

Автори: Борис Чипан и Јоне Јанкоски "Три проекти за иднината на градот Охрид"  е проект - изложба на Борис Чипан...

Спомен костурница – Велес / Денковиќ, Суготин

  Автори : Лубомир Денковиќ и Саво Суготин Година: 1976 -1979 Локација: Велес Материјалот го истражи, приложи и обработи: Моника...

Хотел Макпетрол, Маврово

Проектиран: 1978 год. Изведба: 1979/80 год. Автори: Тодоровски Крсто, Митева Блажунка Локација: Ски центар, Маврово Извор: Бимас 1981

Парк на револуцијата / Б. Матевски 1986

целосен назив на проект: „Спомен - парк на револуцијата - Пробиштип“ автор: Борислав Матевски година на проектирање: март 1986 година...

Студентски дом „Гоце Делчев“ / Константиновски

Локација: бул.„ Митрополит Теодосиј Гологанов“ б.б Скопје Автор: Георги Константиновски Година на проектирање: 1969 Изведба: 1973 Извор: Георги Константиновски, фотографии:...

Гимназија „Јосип Броз Тито“ / Ладинска, Гелевски, Гуриќ

Локација: ул. “Димитрија Чуповски”, б.б _Центар на Скопје Фирма: Македонија проект Изведба: Пелагонија Автори: Василка Петровска Ладинска, Ж. Гелевски, С....

Ст. блок Б3 Стар Аеродром / 1988-93

Автори: Данаил Јанчулев, Параскева Гребенароска, Емилија Јовановска Зафировска Локација: Стар Аеродром, Скопје Проектирање и изведба: Бетон Инвеститор: Воена пошта Година...