Вила Татарчеви / Горан Бојчин со соработниците 2013

Автор: Горан Бојчин Соработници: Меланија Калајџиска, Горан Марковски, Александар Богоевски, Милан Темелковски, Петар Атанасов, Живка Димова, Миша Маринковиќ, Бојан Маринковиќ...

Музеј за ретки минерали / Пробиштип

Објект: Музеј за ретки минерали Локација: Пробиштип Извор:  probistip.gov.mk "Во тек е изградба на Музеј за ретки минерали во централното...

Павилјон Кензо Танге / Никољски Сергеј 2003

Тип: мултифункционален павилјон Автор: Никољски Сергеј Соработници: Катарина Пушнер, Иван Мирковски Локација: Кеј на Вардар ( до мостот „Гоце Делчев")...

Едносемејна куќа „Б” / Лековски и Анастасова 2002/06

Автори: Владимир Лековски и Искра Анастасова Локација: Битола Година на проектирање: 2002 Година на изведба: 2006 Извор: Бимас 2008

Повеќесемејни станбени куќи АБАКУС 2013

Автори: Невенка Манчева, Марија Антиќ Инвеститор: ОПТИНЕТ д.о.о Скопје Година: 2013 Локација: Ул. Сливовска, нас. Влае 2, Скопје Извор: БИМАС...

Едносемејни ст.куќи – конкурсен труд / тим автори 2013

Конкурс: Едносемејни станбени куќи - Илинден Автори: Минас Бакалчев, Саша Тасиќ, Александар Петановски, Гордан Петров Инвеститор: Општина Илинден Локација:  Јака,...

Конкурс -БИБЛИОТЕКА БЕРОВО/ група автори 2007

Автори: Нора Арсовска, Биљана Спиркоска, Стефан Лазаревски Соработниk: Стефан Георгиевски Локација: Берово Инвеститор: УНДП Македонија Година: 2007  

Македонска филхармонија / Студио 2000, конкурсен труд 2007

Автори: Билјана Филиповска, Мартин Пановски, Јана Гугуловска Соработници: Звонко Ставревски, Ерина Филиповска Фирма: Студио 2000 Скопје Kонтакт: studio2000.com.mk Локација: кеј...

„МЕБО” Штип / Платформа 2006

Административно деловен објект-МЕБО Автори: Елена Павловска, Емил Јегени, Веле Богоевски Соработник: Јасна Милојковиќ Фирма: Платформа Kонтакт:  www.platforma.com.mk Инвеститор: Нико 2002...

Облакодер на XXI век – конкурсен труд / група автори 2014/15

Интернационален конкурс: eVolo  SKYSCRAPERS 2015 Тема: Облакодер на XXI век ( утописка замисла за иднината) Локација: Негде по планините Автори:...