Деловен објект-Визбегово / Мишо Арсов 2006

Автор: Мишо Арсов Соработник: Игор Димов Инвеститор: Јнкуловски Благоја Иведувач: ИГ-РИ Инженеринг Локација: Визбегово-Скопје Проектирање: 2002 Изведување: 2006  

„Vel city ” – Велес/ Студио Каламар 2015

Локација: Велес Автори: студио Каламар ( Словенија) Година на проектирање: 2015 Извор: velcity.mk ПРОЕКТ "VEL CITY", НОВА ДИНАМИКА НА ГРАДОТ...

Победничкото идејно решение за „Луна парк” /Група автори 2015

Конкурс за избор на идејно решение за изглед на ЛУНА ПАРК -Скопје Освоена награда: 1 Шифра: „ЛУНАР” Година: 2015 Автори: ...

„Облакодери во Скопје”

Во последните години, сведоци сме на нова силуета во градот, нови визуелни маркери. Тоа се облакодерите кои се во изградба...

Факултет за Информатички науки и Компјутерско инж. / Taktik 2014

Автори: тимот на Тактик Локација: Скопје Соработници: Горјан Венов, Мартина Петковска, Тоше Андонов Година: 2014 Извор:  taktik.mk Универзитетскиот комплекс Св. Кирил и...

Центар на Тетово / Bland, Brown + Cole Architects 2011

Локација: центар на Тетово Автори: Bland, Brown + Cole Architects: Cambridge Architects. Година: 2011 Извор:  www.bbcarchitects.co.uk Како што вели официјалната...

Семејна куќа во Штип / Платформа 2012-13

Автори: Елена Икономов, Емил Јегени, Веле Богоевски, Јасна Милојковиќ Соработник: Бојан Тасев Фирма: Платформа Инвеститор: Фам. Зенделов Локација: Штип Година:...

Соње Трис / Aлександар Петров 2015

Три предлози за резиденцијален објект Локација: општина Сопиште / Скопско Година: 2015 Автор: Aлександар Петров Соработник: Иван Петрович Фирма: apet.it...

Мал базен во Охрид / конкурсен труд – СТОКУЌА

Автор : Јелена Андловиц Фирма: СТОКУЌА ДООЕЛ Година: Локација: Билјанини извори -Охрид Локацијата на објектот е во непосредна близина на...

Македонска филхармонија / Виктор Михајлов 2007(идејно решение)

Автор на идејно решение: Виктор Михајлов Гoдина: 2007 Основен проект: Македонија проект Изведба: во тек Локација: центар на Скопје (...