Кој е Драган Шојлевски? – Види Вака

Одличната платформа „Види Вака“ продолжува со одличните прилози на теми кои не засегаат. Овој пат не запознава со ликот и делото на Драган Шојлевски, кој имал визија Скопје и Македонија да бидат зелена оаза.

Воедно тој е првиот министер за животна средина и главен проектант на Градскиот парк во Скопје и Репрезентативниот парк „Горица“ во Охрид.

Не би должеле повеќе, погледнете го видеото на „Види Вака“ >>>