Summerlab Скопје 2023 – Јавни негативни простори

Центарот за нова иницијатива во уметноста и културата Локомотива го објави овогодинешниот Summerlab Скопје, 2023 година, кој се случува од 4 – 9 јуни...

Урбани шуми / Мусовиќ

Локомотива – центар за нови иницијативи во уметноста и културата во 2020 година во рамки на програмата „Други простори“ поддржа...

Студентски Конкурс – идејно решение за киното во Железничка зграда

Извор: www.lokomotiva.org.mk Идејното решение треба да содржи предлог за просторно уредување на постоечкото кино за негово можно функционирање како простор за...

Конференција> Моделирање на јавниот простор(и) во културата

Скопје, 12-14 Октомври 2017 година  Конференцијата Моделирање на јавниот простор(и) во културата е една од активностите на Проектот Дисонантни (со)простори,...