SpineX /Велеска, Цветковски, Митровска

Година на проектирање: 2023 Тим: Натали Велеска, Ален Цветковски и Дона Митровска Проектантско биро: Архикс Студио Скопје Тип на проект:...

Изложба „Скопје на новата генерација“

Вчера во шалтер салата на Македонска Пошта, од 18:30 часот Europe House Skopje го прослави својот 4ти роденден. На овој настан...

Генеративна Уметност: Инспирација или Имитација

„Генеративна Уметност: Инспирација или Имитација“ е проект на академскиот уметник Роберт Цветковски во соработка со архитектонското студио АРХИКС, кој истражува...