Запознајте се со Ќосевска, Томиќ – Несторова, Папеш и Маленкова

Македонската архитектура во својата златна доба од 60тие кон 90тите години на XX век памети плеада на жени архитекти кои придонеле во нејзиниот развој.

За денешниот ден, 8ми март – меѓународен ден на жената, издвојуваме 4 авторки кои задолжително треба да ги познава домашната публика:

Вера Ќосевска / 1929 –

Мимоза Томиќ Несторова / 1929

Олга Папеш 1933-2011

Љубинка Маленкова / 1927