Повторно изложување на „Варшавските тигри“ во Скопје

Одличната изложба и монографија издадена  за „Варшавските тигри“ и нивното дело Музеј на современа уметност во Скопје, повторно ќе имаме можност да ја  видиме. Овој пат во просториите на Архитектонскиот Факултет во Скопје, со присуство на специјален гостин, кој ќе одржи и кратко предавање, Томаш Малковски.

Ве потсетуваме на изложбата преку линк од истата, и воедно ве повикуваме да ја посетите во случај да ја пропуштивте првиот пат.

Извор: ААМ

 

Автор на статија: