Предавање “Концепти и проекти во архитектурата“ од Зоран Бошевски

Почитувани колеги,
задоволство ни е да Ве поканиме на предавањето “Концепти и проекти во архитектурата“ на архитект, проектант Зоран Бошевски од Загреб, кое ќе се одржи на 06.03.(петок) од 11 – 13h на Скопски саем, Дипломатик сала. (влез слободен).
Роден е 1959 г. во Битола. 1984 г., дипломирал на Архитектонскиот факултет во Загреб.
Работел во проектантското биро “Жерјавиќ“, работел во Рим во студиото на проф. Vitoria de Fea и проф.Vincenza Cabiance, во проектансткото биро “AGI-46″ во Загреб.
Од 1991 г. во Загреб основа свое архитектонско биро “Студио БФ“ заедно со коегата Борис Фолиќ, каде работи и денс.
2013 г. се здобива со академск наслов доцент на Архитектонскиот факултет во Загреб.
Проекттант е на Пасторалниот центар и Македонска православна црква во Загреб, како првонаграден на повикан конкурс.
На предавањето “Концепти и проекти во архитектурата“ ќе бидат прикажани проекти кои “Студио БФ“ ги изработило како конкурсни трудови, проекти или реализации. Ќе се осврне и на повеќе теми, капитализација на просторните ресурси на градот, урбани комасации, анализа на место и не – место, краток осврт на темата virtual space и Скопје 2014.,

превземено од facebook страната на ААМ ( Асоцијација на архитекти на Македонија )

603837_792327717527299_5251975756438916814_n

 

10988303_792328044193933_4767581549227812331_o

Автор на статија: