Одморалиште „Пелагонија“ и РТВ Скопје / Ицевска и Каровска

Локација: Маврово Автори:  Александра Ицевска - Бојкова, Милица Каровска - Бундевска Година на проектирање: 1986 Инвеститор: ГРО Пелагонија Извор: Бимас...

Chromo Skopje

Автори: Mattia Mura, Marco Zanin Година: 2016 Извор: Domus На 21 септември, на нет страната на познатиот магазин Домус /...

Адаптација и реконструкција на поткровје / Танчески

Локација: Скопје Година на проектирање: 2014 Година на изведба: 2016 Aвтор: Танчески Огнен Фотографии: Андријана Тилиќ, Гоце Ефтимов Контакт: tognen@gmail.com...

Ентериер на стан ОН1 / Поповска

Локација: Скопје Година на проектирање: 2014 Година на изведба: 2014/2015 Автор: Маргарита Поповска Фотографии: Васе Аманито Петровски Контакт: popovska.margarita@gmail.com Станот...

ПАРК(инг) ден Битола / PARK(ing) day Bitola

На ден 16.09.2016 (петок) од 11:00-20:00 часот, за прв пат во Македонија, на плоштадот „Гоце Делчев“ во Битола, ќе се...

Забележани мали оштетувања на скопската тврдина

Деновиве сеизмичката активност на скопскиот регион, предизвика  оштетувања на некои од објектите низ градот. Kај повеќето објекти, тие се вонкоструктивни...

Тениска арена, гимнастичка сала и сала за боречки спортови

Директорот на СЦ „Борис Трајковски“ Златко Перински денеска ја презентираше новата капитална инвестиција за изградба на нова тениска арена, гимнастичка...

SOFT SPACES / 4-та летна школа за архитектура и дизајн при UACS

Во периодот од 25-ти јуни до 2-ри јули, традиционално во Охрид по четврти пат се одржа меѓународната летна школа за...

Заштита од земјотреси / Кобурн и Спенс

Автори: Ендрју Кобурн и Робин Спенс Година: 2002 Издавач за Македонија: АрсЛамина, 2009 Стручен соработник: Сергеј Чурилов   Книгата е...

Рихтерова скала и Меркалиева Скала на интезитет

Рихтеровата сеизмичка скала определува еден број, од 1 до 10, за да ја квантифицира количината на сеизмичка енергија ослободена при...