БИОГРАФИЈА НА ЕДНО АРХИТЕКТОНСКО ДЕЛО

БИОГРАФИЈА НА ЕДНО АРХИТЕКТОНСКО ДЕЛО: ТЕЛЕКОМУНИКАЦИСКИ ЦЕНТАР – СКОПЈЕ | АРХИТЕКТ ЈАНКО КОНСТАНТИНОВ петок, 11 ноември, 20 часот | Музеј на град Скопје ...

ВО НАЈАВА годишните печатени изданија на МАРХ

На наше големо задоволство ги најавуваме годишните печатени изданија на МАРХ. Истите претставуваат селекција на објави од сите категории кои...

Предавање за современата уметност – Узуновски

Денес во 17:00 часот е најавено предавање на македонскиот уметник, Никола Узуновски. Истото е посветено на современите уметнички текови, а...

Фотографии од обновата на Скопје – 1980 год. / V дел

Фотографии од ” Skopje”, брошура посветена на обновата на постземјотресно Скопје, издадена од “Унија на асоцијации на архитектите на Македонија”,...

Обнова на фасади на три објекти во Битола

Стручните екипи на Заводот за заштита на спомениците на културата и музеј Битола интензивно работат на обновата на фасадите на...

Фотографии од обновата на Скопје – 1980 / III дел

Фотографии од ” Skopje”, брошура посветена на обновата на постземјотресно Скопје, издадена од “Унија на асоцијации на архитектите на Македонија”,...

„Учење архитектура“ меѓународна научна конференција

По повод 25 години од првата архитектонска летна школа при Архитектонскиот факултет при УКИМ, на 28ми Октомври 2016 ( Петок)...

Македонскиот павилјон „Ничија земја“ забележан во светските медиуми

Македонскиот овогодинешен претставник на Венецијанското биенале на архитектура, проектот „Ничија Земја“ на скопското студио Stone Design, беше забележан од повеќе...

Полициска станица „Автокоманда“ / Ќосева

ГРО „ Пелагонија“ ООЗТ „Пелагонија Проект“ Автор: Вера Ќосева Соработници: Ружица Десовска, Билјана Групче, Марионка Тасева, Катица Стоева Проектирање: април-јуни...

„Градежни материјали“ / Група автори

За II година на градежните училишта Автори: Тамара Теофиловска, Пенка Трајковска, Олгица Богатиновска, Сашка Масин Издавач: Просветно Дело Година: Скопје...