Градски ѕид, Станбени блокови и кули – Скопје / 1968 год.

Извор : “СКОПЈЕ ЦЕНТАР - ГРАДСКИ ЅИД, Станбени блокови и кули” Завод за станбено-комунално стопанисување на град Скопје, 1968 Материјалот го...

Занаетчиски дом _Куманово

Автор: Владимир Антонов Година: 1930 Локација:  центар на Куманово Извор: Kumanovo News Иницијатива за изградбата на овој дом, почнува во...

“Три проекти за иднината на градот Охрид” / Чипан и Јанкоски

Автори: Борис Чипан и Јоне Јанкоски "Три проекти за иднината на градот Охрид"  е проект - изложба на Борис Чипан...

Македонска православна црква во Загреб (Св. Злата Мегленска)

Автор: Зоран Бошевски, Борис Флолиќ, Жељко Голубиќ Фирма: Studio BF Локација: Нова цеста, Загреб, Хрватска Инвеститор: Македонска православна црковна општина...

Спомен костурница – Велес / Денковиќ, Суготин

  Автори : Лубомир Денковиќ и Саво Суготин Година: 1976 -1979 Локација: Велес Материјалот го истражи, приложи и обработи: Моника...

Куќата на Касапови, Велес XIX век

Материјалот го приложи и обработи: Моника Крстевскa Локација : Велес Век : XIX Извори : Илустрации и текст : „Велешка...

Шарена Џамија _Тетово/ 1495 година

Извор: Општина Тетово, Википедија... Изградена: 1495 год. Обновена: 1833/44 год. Ктитор: Абдурахман Паша Градители: мијачките тајфи Шарената џамија била изградена...

Автобуска станица Скопје/ Балкан Консалтинг 2003

АВТОБУСКА СТАНИЦА ВО КОМПЛЕКСОТ НА ТРАНСПОРТЕН ЦЕНТАР - СКОПЈЕ Инвеститор : ГРАД СКОПЈЕ Година на проектирање : 2003 - 2004...

Хотел Макпетрол, Маврово

Проектиран: 1978 год. Изведба: 1979/80 год. Автори: Тодоровски Крсто, Митева Блажунка Локација: Ски центар, Маврово Извор: Бимас 1981

Куќата на поп Трајан Попов–Слепче / 1929 година

Автор и градители: Веле Јана и тајфата Година: 1929 година Локација: с. Слепче, Демирхисарско Материјалот го испратил: Антонио Павловски /...