Рехабилитација на скијачки центар Ле Менуир / Трајковски

Конкурсен труд Автор: Стефан Трајковски Локациja: скијачки центар Ле Менуир, Три Долини, Француски Алпи Ослободена од било каква симболика, новопредложената...

TРЕНИНГ ЦЕНТАР – ФК ВАРДАР / Скопје, 2016

Автори: Минас Бакалчев / Саша Тасиќ / Гордан Петров / Александар Петановски Локација : Скопје Извор : Архитектите за МАРХ...

Подмладување: хотел „Палас“-Охрид / Јане Стојаноски 2011

Локација: кеј „Македонија“, Охрид Година на проектирање на оригиналот: 1952 Година на изградба на оригиналот: 1958 Автор на оригиналното решение:...

Фудбалска академија ФК Вардар

Автор: Тања Добровоцки, Balkan Group Construction Соработник: Зоран Мојсовски Инвеститор: ФК Вардар Локација: Градски парк - до арена Филип Втори...

Семејна куќа – Фузија / Даниела Хаџиќ

>Награда за проект од областа на архитектурата - Бимас 2016 <<< Локација: 4 ти Јули 121/А општина Ѓорче Петров -...

Се отвори фудбалската академија на ФК „Вардар“

Марх, официјално доби покана да го проследи отворањето на новиот објект - фудбалската академија на ФК „Вардар“. Истиот е лоциран...

Во најава комплексот над Јужниот Булевар (бул.Македонија)

Деновиве, на запуштеното градилиште на Јужниот булевар, зад Музејот на Град Скопје, конечно се постави табла со 3Д визуелизација за...

Дом за стари лица – Штип / конкурсен труд на Стокуќа

Автор:Симона Шандуловска Ѓорѓиевски, диа Фирма: СТОКУЌА ДООЕЛ  Објектот од сите страни е поставен слободно на локацијата (слободно стоечка градба со...

„Спомен куќа на Мајка Тереза“ / Бакалчев и Хаџи-Пуља

Конкурсен труд Автори: Минас Бакалчев, Митко Хаџи-Пуља Соработници: Димитар Папастеревски, Бетим Зеќири Инвеститор: Министерство за култура Локација: Ул. „Македонија“, Скопје...

Проект за адаптација на потопената црква Св. Никола

Целосен наслов: „Проект за конзервација, реконструкција и адаптација на потопената црква Св. Никола во Мавровското Езеро“ Автор: Кристијан Јорданов Соработници:...