Интернационален музеј за астрономија

Автор: Андријана Савиќ Соработници: Иван Белевски, Мартина Тенекеџиева Локација: Чиле, пустина Атакама Проектирање: 2014 Извор: Бимас 2014 Архитектонскиот дизајн јасно...

Јавна библиотека во Гњилане/ повеќе автори

Автори: Предраг Андонов, Бујар Муча, Ивана-Миронска Рајчевска Соработник: Никола Ралевски Фирма: Мегарон Инвеститори: Европска комисија Локација: Гњилане, Косово Проектирање: 2012...

„Куќа на Водно“/ Никољски, Мирковски и Серафимовска Ѓуреска

Локација: ул. “Питу Гули“ бр. 33 – Скопје Автори: Сергеј Никољски, Иван Мирковски и Симона Серафимовска Ѓуреска Основа на гаража ( -1 ) Основа на приземје...

“Три проекти за иднината на градот Охрид” / Чипан и Јанкоски

Автори: Борис Чипан и Јоне Јанкоски "Три проекти за иднината на градот Охрид"  е проект - изложба на Борис Чипан...

Македонска православна црква во Загреб (Св. Злата Мегленска)

Автор: Зоран Бошевски, Борис Флолиќ, Жељко Голубиќ Фирма: Studio BF Локација: Нова цеста, Загреб, Хрватска Инвеститор: Македонска православна црковна општина...

Автобуска станица Скопје/ Балкан Консалтинг 2003

АВТОБУСКА СТАНИЦА ВО КОМПЛЕКСОТ НА ТРАНСПОРТЕН ЦЕНТАР - СКОПЈЕ Инвеститор : ГРАД СКОПЈЕ Година на проектирање : 2003 - 2004...

Турски театар – Скопје / Виктор Михајлов и Александар Наумчески

Инвеститор: Национална установа Турски театар Автори: Виктор Михајлов и Александар Наумчески Главен проект: Македонија проект Година на проектирање: 2008/09 Извор:...

Станбенa куќа „R“/ Дубровски Филип, Лилјана, Глигор

Локација: Водно, Скопје Автор: м-р Дубровски Филип д.и.а. Kонсултант: Дубровска Лилјана д.и.а. Соработник: Дубровски Глигор д.и.а. Извор: AAM

Реновирање на куќа од 60тите во Скопје / Тим автори 2014

Локација: општина Чаир, Скопје Автори: Бетим Зеќири, Бекир Адеми, Амине Адеми Конструкција: Денис ......, Миле Партиков Година: 2014 Изведба: Ќамис-инг,...

Главен проект за плоштад „Македонија“ / Балкан Консалтинг 2003

носечката фотографија на објавата е позајмена од македонските блогови ПАРТЕРНО УРЕДУВАЊЕ НА ПЛОШТАД “ МАКЕДОНИЈА ” Инвеститор : ГРАД -...