„Македонски стандарди“ 2

Пред извесно време , беа поставени „ партерни водачи“ , потребни за безбедно движење на лицата со оштетен вид. Како...

Мал плоштад за населба Жданец / Игор Василевски

Извор:  karpos.gov.mkАвтор: Игор ВасилевскиГодина на проектирање: 2015„Во втор наврат, после современите скали кои наидоа на широка поддршка, населбата Жданец, ќе...

Клупи пред деловниот центар Хипериум

На плоштадот формиран помеѓу објектот на деловниот центар Хипериум и Мида, изведен е партер според целосниот дизајн за центарот, на...

Кандилабри на мост „Слобода” / 1936-2015

Мостот „Слобода" (првично име Моша Пијаде) ја премостува реката Вардар на булевар „Филип Втори Македонски" .Изграден е пред поделбата на...

Урбана опрема во новиот парк во населба Капиштец

Урбана опрема: клупи, канти за отпадоци, сепаратори, кандилабри итн ... Година: 2014 Локација: населба Капиштец, Скопје Инвеститор: општина Центар Автор:...

Културни огласници

Сигурно сте ги начекале на плоштадот Македонија,  Рекорд и други прометни позиции во градот.  Изработени во бетон, излиени во шаблон...

Објект „Сквер” на плоштад во Скопје

тип: Угостителски објект локација: „Плоштад Македонија" автори: Билјана Богоевска, Тошо Даневски, Весна Огненовска година на проектирање: 1989 година на изведба:...

“Закачи се„ / Елена Петровска 2014

конкурсен труд за " Велопаркинг" - Пелистерка ( 1 место ) автор: Елена Петровска година: 2014 Решението  на овој велопаркинг е...