Пјацета „кај КИМ“

Инвеститор: Општина Центар - Скопје Година: 2016 Автор: Игор Василевски Изведувач: Laplast-M Фотографии: Борис Јурмовски

Киоск „КЦ – 190“(КБ-190) / Никољски

Автор:  Александар Никољски Година на проектирање: 1986 Година на производство: 1986 Производител: РО „Треска - Полипласт“ - Струга Извор: Бимас...

Телефонска говорница #1

Година: претпоставка е дека потекнува од  80тите или 90тите години на XX век Автор: непознат Локација на примерок: Хол на...

Систем на киосци „Треска“

Автори: Александар Никољски, Анета Христова Година на проектирање: 1991 Година на изведба: 1991 Производител: Треска и Фабрика за стаклопластика, Скопје...

„Македонски стандарди“ 2

Пред извесно време , беа поставени „ партерни водачи“ , потребни за безбедно движење на лицата со оштетен вид. Како...

Мал плоштад за населба Жданец / Игор Василевски

Извор:  karpos.gov.mkАвтор: Игор ВасилевскиГодина на проектирање: 2015„Во втор наврат, после современите скали кои наидоа на широка поддршка, населбата Жданец, ќе...

Клупи пред деловниот центар Хипериум

На плоштадот формиран помеѓу објектот на деловниот центар Хипериум и Мида, изведен е партер според целосниот дизајн за центарот, на...

Кандилабри на мост „Слобода” / 1936-2015

Мостот „Слобода" (првично име Моша Пијаде) ја премостува реката Вардар на булевар „Филип Втори Македонски" .Изграден е пред поделбата на...

Урбана опрема во новиот парк во населба Капиштец

Урбана опрема: клупи, канти за отпадоци, сепаратори, кандилабри итн ... Година: 2014 Локација: населба Капиштец, Скопје Инвеститор: општина Центар Автор:...